Jdi na obsah Jdi na menu
 


Smutný osud kocourka Jonáška

10. 5. 2018

V měsíci dubnu jsme prožívali ještě jednu událost, která nejde popsat pouze jednou větou...... Jonášek 
Kocourek, kterého jsme potkali náhodou na veterině, kde jsme byli s jiným svěřencem a bylo hned jasné, že ho nemůžeme nechat bez pomoci.
Jonášek trpěl rozsáhlými kožními problémy a ani po psychické stránce na tom nebyl nejlépe. Bylo potřeba vyloučit případné alergie a na nákladné testy a vyšetření jste mnozí z vás přispěli nákupem v aukci, kterou jsme pro něho uspořádali.
Výsledky ukázaly, že má Jonášek alergii na obiloviny a musí baštit pouze maso a hlavně potřebuje klid a pohodu. Opakovaně jsme pro něho hledali ten nejlepší domov, kde by byl nejlépe jediným zvířetem a jeho lidé na něj měli dostatek času a podařilo se. Po předchozích telefonátech si pro kocourka přijela panička až z Prahy a odvezla ho ke své mamince. Od narození vystřídal několik domovů, ale nikde si s jeho stavem dlouhodobě nedokázali poradit, až nyní to vypadalo ideálně. Nejen, že cestu do Prahy zvládl naprosto bez problémů, v novém bydlišti se rychle rozkoukal a zabydlel a od první chvíle se choval jako by tam odjakživa patřil. Baštil maso, na záchod chodil vzorně, i když v předchozím bydlišti měl i s tímto problémy. Všichni si ho zamilovali a my jsme za něho měli radost, že bude konečně žít ten pravý život bytového kocoura.

Bohužel mu nebylo dopřáno a 29.4. jsme dostali zprávu, že ráno Jonášek náhle zemřel. Byl to šok nejen pro nás, ale hlavně pro jeho novou paničku, která si ho za těch pár dní stačila zamilovat.
S jeho novou rodinou jsme konzultovali i možnost pitvy, ale respektovali jsme plně rozhodnutí, že si pitvu nepřejí a chtějí mu dopřát klidné místo poslední odpočinku.
Můžeme se jen všichni dohadovat co bylo příčinou náhlého umrtí. Mohl to být srdeční kolaps, nebo mrtvice, ale i třeba vrozená genetická vada........
V tuto chvíli nás všechny může utěšit jen to, že u něho byla žena, která mu nabídla lásku, domov a neumřel sám.
Jonášku, teď už běháš s ostatními kočičími kamarády za duhovým mostem a nic tě netrápí, jen tady na zemi po tobě zůstalo několik smutných lidí.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář