Jdi na obsah Jdi na menu
 


POMOC PRO HUSKY !!!

5. 2. 2020

husky.jpg

V loňském roce firma, která dosud mezi svými aktivitami nabízela i jízdy šumavskou krajinou se psím spřežením, tuto svoji aktivitu ukončila. Smečka psů, která byla podstatným článkem těchto aktivit, se tím pádem stala „nepotřebným pracovním nástrojem“. Pan Václav, který byl zaměstnancem firmy a tyto jízdy aktivně provozoval a o psy se se vším všudy staral, tím pádem přišel o práci. A psi měli přijít o svého člověka, který s nimi denně pracoval, na kterého byli zvyklí, který je krmil a věnoval se jim. Proto Václav nabídl majiteli firmy, převzetí všech psů plemene Husky do své péče, poté i jejich odkoupení. Bohužel se setkal s negativní odezvou. Psi se tak ocitli na stránkách Bazoše, kde je jistá realitní kancelář nabízela darem i s veškerým vybavením mushingu. Václavovi v té době však podal pomocnou ruku kamarád, který má k musihingu také blízko a který byl ochoten mu pomoci. Dobrá věc se podařila a díky úsilí obou, mohou všichni psi zůstat ve svém dosavadním domově. Mluvíme o smečce 33 psů plemene Husky, ne zrovna nejmladších, (20 psů starších deseti let, zbytek do 10ti let). 

Krmivo a veterinární péče bude ovšem pro takové množství psů dost nákladnou záležitostí, ale vzhledem k dohodě pana Václava a dalších jeho příznivců to snad zvládnou. Plánují založení zapsaného spolku, což chtějí v blízké době uskutečnit. Náš spolek Nalezenci-Šumaváci , který chce haskounům také pomoci se rozhodl, že do doby, než proběhne celá procedura založení spolku, necháme zřídit u Fio banky další transparentní účet, který bude sloužit VÝHRADNĚ na krmení a veterinární péči psům této smečky. 

Smečku se svým páníčkem najdete v Laznech u Strašína. Po založení spolku, budou peníze převedeny na účet nově vzniklého spolku a tento druhý účet Nalezenců- Šumaváků bude zrušen. Založení transparentního účtu pro smečku pro psy husky v Laznech bylo odsouhlaseno všemi přítomnými členy spolku Nalezenci-šumaváci, z.s. na spolkové schůzi dne 5.12.2019.

 

ČÍSLO ÚČTU NA POMOC 33 PSŮM HUSKY  

2801762725/2010

Děkujeme za ně.