Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kočky, kocouři a koťata

17. 9. 2017

Poslední dobou jsme zahlceni žádostmi o hledání domova pro koťata, která se nekontrolovatelně rodí nekastrovaným kočkám všude kolem.
Neustále posloucháme, že kastrace koček je proti přírodě a přece to té svojí micině nemůžu udělat, když ji mám tak rád. Rád ji má, bohužel , i kdejaký kocour od sousedů a toho také sousedi nebudou kastrovat, protože by přestal chytat myši....a tak je to pořád dokola. Narodí se koťata, některá se ztratí sama bůhví kde, některá se věnují komukoli...v kdo si řekne a zbytek se různě vyhodí po okolí ( v tom lepším případě, v tom horším se utopí, nebo umlátí lopatou).
Náš spolek není zařízený na péči o opuštěné a nechtěné kočky, na to jsou kočičí útulky a depozita. My máme dočasky pro psy a není možné k různě problémovým, nemocným, nebo týraným psům přidat koťata !!!
Pomáháme všem zvířatům bez rozdílu, ale především těm, která se ocitnou v opravdu velmi vážné situaci. Pokud se k nám dostane zraněná kočka, zajistíme jí kvalitní veterinární péči a snažíme se ji umístit do vhodného domova, ale nemůžeme řešit problémy nezodpovědných majitelů nekastrovaných koček.
Proto pokud máte doma kočičího kámoše, který běhá venku, zvažte kastraci. Jsme ochotni pomoci s jejím uhrazením, pokud je to pro někoho finančně náročné. Při nálezu kotěte popřemýšlejte, jestli se o sirotka nemůžete postarat vy sami, nebo někdo zodpovědný z rodiny a přátel - v tom případě můžeme vypomoci s krmením a veterinou - a pokud ne, kontaktujte kočičí útulky a depozita ve vašem okolí.