Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co se u nás dělo v říjnu 2017 ?

6. 11. 2017

CO SE U NÁS DĚLO V ŘÍJNU 2017 ?
Měsíc říjen byl opravdu bohatý na události.
Mohli jste se s námi potkat na podzimním bazaru v sušické sokolovně, popovídat, utratit nějakou tu korunu pro zvířata v nouzi a zapojit vaše děti do soutěže v malování. Účast byla veliká a my jsme vás všechny rádi viděli.
Další fajn akcí byla Voříškiáda pořádaná ZKO Sušice 301. Počasí nebylo zrovna příznivé, ale i tak se vydařila. Náš spolek reprezentovali Olaf a Richie z dočasky u Petry a Rosti. Výt...ěžek z této akce byl věnován zvířatům v naší péči a my ještě jednou děkujeme .
Měli jste možnost vydražit si něco pěkného a potřebného v poslední letošní aukci a zapojilo se vás opravdu hodně .
V prodejně krmiv Svět tlapek jsme převzali krmení pro psy a kočky, které jste zakoupili v rámci akce k mezinárodnímu dni zvířat, vám vše díky
Hledání ztracených a zatoulaných psů mělo téměř ve všech případech šťastný konec a hafani se vrátili domů.
Opět se našlo několik zvířat, ke kterým se nikdo nepřihlásil:
Rezatý kocour potulující se u jednoho hotelu se stal miláčkem v nové rodině.
Černý kříženec nalezený v Žichovicích odjel za štěstím se svým novým pánem.
Kříženec čivavy Bubáček, který pobýval v dočasce u Jany, se odstěhoval do nového trvalého bydliště.
Kříženec bígla nalezený na žichovicku se už také zabydlel u nové rodiny.
14.10.2017 jsme byli přivoláni k odchytu staršího něměckého ovčáka, potulujícího se v Malém Boru a ten byl převezen do klatovského útulku.
Paní Janotová nám věnovala starší boudu pro většího psa a ta nyní slouží psům v dočasce u Petry a Rosti. Za zprostředkování děkujeme Žanetě Židové.
Akutně bylo potřeba najít nový domov pro dobrmana Daga, jehož milující pán se ho musel vzdát z velmi vážných zdravotních důvodů. Dagoušek dnes bydlí u mladé rodiny a společnost mu dělají další zvířata
V říjnu našli nové domovy dva pejsci z horažďovických kotců, Riko z naší dočasky, kocour Bolek nalezený v Rejštejně, koťata z Tedražic, kočička z veteriny u Mikošků, Zrzavý kocourek Macík, Bubáček z dočasky u Jany, dva kříženci nalezení na žichovicku.
Hradili jsme čipování několika psů, kastrace, léčbu, odčervení a krmení venkovních koček v lokalitách Vacov (kravín), Kašperské Hory, Horažďovice a Horní Staňkov
Zakoupili jsme kočičí škrabadlo pro paní Kurcovou, která se s láskou stará o spoustu zvířat a všechny její kočky jsou nalezenci.
Kvůli alergii v rodině byl nabízen k adopci britský modrý kocour a jak už to bývá u těchto plemen, zájem byl veliký a už za tři dny spal kočičák v nové posteli.
Takové štěstí zatím, bohužel ,nemají koťata čekající na veterinách v Sušici a na Kašperkách. Dvě malé tříbarevky, dva černoušci a mourek. Dále stále zůstávají v nabídce pes Richie z naší dočasky a fenka Olinka.
Budeme doufat, že i oni budou letošní Vánoce slavit v nových rodinách a největším dárkem pro ně bude trvalý domov .