Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co se u nás dělo v lednu 2018

4. 2. 2018

Leden u nás začal kauzou Jonášek. Kocourek, který má velké kožní problémy a jeho léčba je velice náročná. Proto první aukce v letošním roce byla věnována právě jemu. A tímto i moc děkujeme všem milovníkům zvířat, kteří se do našich aukcí zapojují, je vás opravdu hodně. Momentálně je už Jonášek v novém domově a velice mu to prospívá, cca v půlce měsíce proběhnou kontrolní testy a pevně věříme, že už se podaří všechny jeho problémy vyřešit na pořád. 

Dále jsme přijali pozvání na besedu do ZŠ Čapkova v Klatovech, kde jsme dětem říkali, proč je nutné zvířata čipovat, jak se zachovat, pokud najdeme opuštěné zvíře a jak postupovat, pokud se ztratí mazlíček nám. Na besedu s námi přijeli někteří naši svěřenci, kteří nakonec dostali od dětí pamlsky na rozloučenou.

Dostali jsme spousty věcí do aukcí, na bazary a dále finanční dary. Všem dárcům moc děkujeme. 

Do naší péče jsme přibrali nalezenou kočičku Áju s jedním očíčkem, která je k adopci. Dále je u nás v dočasce fenka Teddy nalezená ve Volarech, která bude také v blízké době hledat nový domov.

Dále jsme zařizovali sundání zraněné kočky ze stromu ve Volarech, která následně zůstala v rodině nálezkyně. 

A také jsme v tomto měsíci byli pozváni k natáčení pořadu "Chcete mě?", kde za náš spolek vystoupily fenky Rhona a Olinka. Vysílání tohoto dílu by mělo být 11.2.2018.

Naší pomocí se dočkal i čížek lesní nalezený se zraněným křídlem, kterého jsme odvezli do záchranné stanice na Kašperské Hory.

A stále dokola a pořád řešíme kastrace venkovních koček, což se zdá bohužel jako nekonečný boj...