Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co se u nás dělo v květnu 2018?

12. 6. 2018

Hned 1.májový den odešel domů Jack , pitbulí kluk, kterého se vzdal původní majitel. Už poslal i pozdrav z nového domova a je na něm vidět, že je spokojený a šťastný.
Den poté jsme vraceli do Dražovic venkovního kocoura, který se zdržuje u jednoho domu a je tam i s ostatními kočičáky krmen. Potřeboval akutně ošetřit ošklivé zranění a tak jsme mu dopřáli léčebný pobyt na veterině, kde ho dali zase dohromady 
5.5.se vydal za svým štěstím Hači, pejsek, kterého jsme přijali do dočasky z důvodu stěhovaní. Původní majitel se ho vzdal, protože se stěhoval k přítelkyni, která má velké psy a Hači asi nezapadl. To v nové rodině zapadl okamžitě a perfekně si rozumí s dospěláky, dětmi, psy i kočkami a navíc se dostal do rodiny milovníků zvířat, do které od nás před časem odcestoval i kocourek Otík.

Květnová aukce byla věnována vážně nemocné fenečce Nelince, které budeme doživotně hradit potřebnou léčbu.
V nabídce pejsků k adopci můžete vidět Pegginku, která čeká na své nové páníčky v dočasce u Petry a Rosti. Je to moc milá a šikovná psí holka. 6.května byla navštívit stařenky a stařečky v sušickém domově důchodců a ukázalo se, že by z fleku mohla dělat canisterapeutického psa. Na to, že od štěněte žila v otřesných podmínkách zavřená na dvorku v kleci ve vlastních výkalech a k jídlu měla jen chleba máčený ve vodě, je téměř zázrak, že ji to nijak nepoznamenalo a je to naprosto nekonfliktní a milující stvoření. Co neuměla , to se u dočaskářů naučila a teď už jí chybí pouze jedno a to trvalý, hezký domov.Třeba by se hodila právě k někomu z vás.

Minulý měsíc jsme umístili do pěkných domovů šestici štěňat, která se narodila fence ze soc. slabé rodiny a moc nás těší, když nám posíláte fotky na kterých vidíme jak šmudlíci rostou a mají se hezky. Jejich maminku jsme na náklady spolku nechali vykastrovat, aby už dál nerodila nechtěná štěňata.
Pokračujeme i v kastracích venkovních koček.
Další případ jsme řešili v Horažďovicích, kde jsme hledali domov dvěma štěňatům i jejich mamince. Podařilo se a prckové i jejich mamča ( dnes už po kastraci) našli milující paničky.
18. května se vydala na cestu k novému domovu k Hořovicím kočička Bengie, po zamřelé majitelce.Na veterině u Mikošků čekala docela dlouho a vyplatilo se , vyčekala si tu nejlepší paničku 
Její místo okamžitě na veterině obsadila kočička nalezená v Kašperských Horách, která dostala jméno Žofinka. Prošla prohlídkou a ošetřením a jelikož se o ní nikdo nepřihlásil - jaký div - nabízíme ji k adopci. ( Najdete jí v albu Hledají domov!! na našem facebooku).

Do depozita v Soběšicích se na chvíli nastěhoval 11 letý !! jorkšírek Sem, jeho rodina se ho vzdala z důvodu práce v zahraničí. Dočasně byl umístěn k paní se kterou si padli do oka a vypadá to , že tam zůstane natrvalo.
A jako každý měsíc se hledali ztracení a zatoulaní chlupáči a nutno říct, že ne všichni se šťasně vrátili domů 
Z nabídky zvířat k adopci jsme odebrali Ricciho. Celý rok jsme ho nabízeli a neozval se jediný zájemce. Vzhledem k jeho věku a povaze jsme se rozhodli, že zůstane natrvalo v dočasce a spolek ho bude doživotně podporovat.
V nabídce naopak zůstává Bleček, pejsek, který - pro nás z neznámých důvodů - stále nenašel nikoho, kdo by se do něho zamiloval a odvedl si ho domů Moc si pro něj trochu toho psího štěstí přejeme.
Na závěr děkujeme Vám všem, kteří nás jakoukoliv formou podporujete, vaše pomoc a podpora je pro nás a naše svěřence velmi potřebná!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář