Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kočičí zprávičky ze Žíkova

3. 6. 2013

V Žíkově bylo poslední dobou velmi živo. Nejenže přibylo 5 kočiček z Rábí, v ten samý den byl nalezen v Maršovicích zraněný Janeček, starý Zrzeček se potýká se zdravotními problémy a nečekaně ochrnul na zadní pacičky Julínek. Pěkný kolotoč!

Janeček

poctivě jezdí na převazy, zatím jsou převazy pod narkózou, aby ho to příliš nebolelo,  rána na bříšku se hojí dobře, noha je horší, zatím se nedá říct, zda bude mít co srůst, na prognózu je brzy. Je statečný, občas je samozřejmě znát, jak moc ho to bolí, ale nese to dobře. Od manželů Semkových dostal příspěvek na léčbu a balíček dobrot. Víte, co je na tom strašné? Že Janečkovo zranění odpovídá tomu, že mohlo být pravděpodobně způsobeno pastí... janecek-nove-31.5.21013-023.jpg

 


Kočičky z Rabí

už pomalu okukují terén. Je tam trochu informační šum ohledně věku, původní verze byla, že Macíček je nejstarší cca tři roky, jinak jsou to vše loňská koťata včetně Bertíka, který nemá ani jeden zub!!! Při posledním jednání s bývalou majitelkou se objevila informace, že jednomu z nich by mělo být nějakých 12-13 let, takže asi bezzubému Bertíkovi. Naštěstí Bertík je šikula a i bez zubů zbaští konzervičku mnohem rychleji než ostatní. Čertík má černou hlavičku a čokoládově hnědý kožíšek, neskutečné zbarvení!!! Micinka nejraději kouká celý den z  okna  a Brmbrm je úžasná mazlilka.certik--007.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Julínek a Zrzeček

Julínek měl další záchvat, opět ochrnul a tahal za sebou celou polovinu těla, už se ale snaží chodit, v útulku s ním pilně rehabilitují... Podle paní doktorky by to chtělo CT, ale to je nereálné, vyšetření stojí kolem 20 tisic, což útulek nemůže zaplatit, navíc Julínek těžko zvládá i cestu do Sušice a na CT by musel do Brna nebo do Prahy. Alespoň Zrzeček je momentálně lepší :-). 

julinek-.-051.jpg

  

Žofinka

Žofinka už baští naprosto pravidelně, ale jen kapsičky, což jí je dopřáváno, neboť je velká radost z toho, že se tahle kočičí babča rozhodla, že bude přece jen jíst. Chodí do přípravny a tam ji vše docela zajímá, ale mezi ostatní kočky z boudičky nevyleze.

 

zofinka-6-014.jpg