Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dárky z krabic ke svátku zvířat

6. 11. 2014

     V říjnu u příležitosti svátku zvířat jsme zase obešli sušické "zverimexy" s prosbou o umístění krabice na dárky pro opuštěná zvířata. V Havlíčkově ulici nakonec krabici pro nezájem schovali až na předvánoční období. V ZOO-Veterina v Americké ul. a rovněž tak v prodejně Krmiva Černý to fungovalo tradičně dobře a za dobu cca 14ti dnů se v nich nashromáždily dárky pro pejsky i pro kočky. Celkově bylo jejich množství menší než jiné roky.

     Co se pejsků týče, pro velký klatovský útulek bylo dárků přece jen poměrně málo, a dle našeho názoru by více pomohly  tam, kde je psů méně, a tak jsme rozhodli je předat Míše do Kašperských Hor, která se léta obětavě postará o každého nalezence z okolí. Již asi druhým rokem jí tam v kotcích zůstává jagouš Jag, po nevydařené adopci se vrátila NO Wendy, která již pro svoji povahu zůstane natrvalo a nyní hrozilo, že se jí tam vrátí ještě jezevčík Edík, se kterým má jeho nový páneček také výchovné problémy. Nakonec přijeli spolu za Míšou jen pro rady a Eda dostal ještě šanci. Míša se o nalezence stará dobrovolně a  převážně "za své". Takže tady se dárky opravdu hodí. Jag a Wendy všem mooooooooooooc děkují a posílají pac a pusu :-). 

    Kočičích dárků bylo ještě méně než pejsčích, zvláště pro tak velký útulek, jako je žíkovský. Jen si představte, že kdybyste chtěli podarovat každou kočičku alespoň jednou kapsičkou, muselo by jich být více než 60.... Ale věřte, že každý dárek potěší, každá i sebemenší pomoc je potřebná. Moc vám všem, kdo jste poslali kočičkám dárek, děkujeme. Vše bylo předáno. Stelivo, pár kapsiček a hraček (pytlíček s hračkami poslala svým bývalým kámoškám do Žíkova také kočička Macinka - v útulku Terezka - kterou si před časem osvojil pan Zdeněk) a také dvě krabice krmiva darované vimperskou veterinou využijí v Žíkově, sedm plechovek kočičích konzerv bylo po domluvě s žíkovským útulkem vyčleněno pro plachou kočku žijící v areálu opuštěné fabriky, které to momentálně pomůže nejvíce. 

     Víme, že "do krabic" vždy přispívají něčím i obchody, takže děkujeme za akci všem -, jak lidem, tak majitelům i zaměstancům obchodů. A věříme, že se před vánocemi opět naše dárkové krabice vrchovatě naplní díky lidem, kteří mají rádi zvířata. 

FOTO DÁRKŮ Z KRABIC